31 d'Octubre de 2018

L'impost del Sol, ja és història!

El PSOE ha tombat finalment el polèmic “Impost al Sol” mitjançant decret-llei.

L'impost del Sol, ja és història!

L'impost al sol aprovat en 2015 ja és història. El Govern ha aprovat la bateria de mesures urgents anunciada en els últims mesos per la ministra de Transició Ecològica Teresa Ribera per pal·liar l'impacte de la pujada dels preus de l'electricitat en els col·lectius més vulnerables i per eliminar els impediments al autoconsum d'electricitat.

L'eliminació de l'impost al sol és una vella demanda dels col·lectius favorables al desenvolupament de les energies renovables. Implantat l'any 2015 per Reial decret (RD 900/2015de 9 d'octubre), l'impost afectava a tot usuari que hagués instal·lat panells solars havent de pagar per seguir “enganxat” a la xarxa elèctrica; encara que no faci ús d'ella i en concepte de costos i serveis del sistema. L'impost eliminat afectava fins i tot a la instal·lació de bateries per acumular energia; també havien de pagar els càrrecs fixos per l'energia emmagatzemada i consumida.

A més d'eliminar l'impost al sol, el Govern ha aprovat la suspensió de l'impost a la generació (7%) per reduir les càrregues que suporta el rebut de la llum. La suspensió suposarà una reducció d'ingressos del voltant d'uns 1.200 milions que el Govern espera compensar amb una major recaptació per drets d'emissió de CO2.

¿Podem desconnectar, i no pagar absolutament res?

Davant d'aquest gran dubte, la resposta és fàcil. Podems desconnectar i no pagar absolutament res, sí, sempre que dotem la nostra instal·lació de plaques solars, amb bateries.

Inconvenient, les bateries tenen un cost elevat, tenen una vida útil d'aproximadament 10 anys i ocupen molt espai.

Si optem per no instal·lar bateries, no podem emmagatzemar l'excedent d'electricitat. Si no emmagatzemem l'excedent, quan les condicions climàtiques np siguin adequades per a la generació de corrent elèctrica, no podrem consumir electricitat. Per exemple, quan estigui ennuvolat o a la nit. És per això que molts usuaris, encara amb renovables necessiten seguir connectats a la xarxa.

I efectivament, aquests usuaris que segueix connectats a la xarxa, hauran de seguir pagant.

 

Comandes telefòniques
647 584 110
Projectes
a mida
Posada en marxa
Servei tècnic
Professionals
certificats